Sayu !!! Instafamous Khairul Aming buka cerita disebalik kejayaan Sambal Nyet

Sayu !!! Instafamous Khairul Aming buka cerita disebalik kejayaan Sambal Nyet

Rupanya Khairul Aming pernah jual sambal juga sebelum ini pada tahun 2017. Sambal Nyet yang viral sekarang bukan secara tiba-tiba boleh viral. Ada cerita di sebaliknya.

Itulah. Kita cuma nampak kejayaan beliau. Kisah jualan merudum, rugi berpuluh ribu, penat buat R&D setiap hari, tebalkan muka buat personal branding bertahun-tahun, ini semua kita tak tahu.

Banyak yang kita boleh belajar dari kisah beliau. Untuk rakan-rakan yang masih berusaha untuk sebuah kehidupan, teruskan berjuang.

Tuhan melihat segala usaha kita. Insya-Allah ada sinar di hadapan.

Yakin, fokus dan konsisten. Ayuh!

May be a Twitter screenshot of 1 person and text that says "Thread Khairulaming @khairulaming iyaaa. im the wwne of this sambal since 2017. at that time i sold this sambal kat fb tp sbb tak laku we had to close down. i had to let go my staff too. burnt all my savings berpuluh ribu. i told my sister to give me 4 years to rebuild balik branding. this is how it went: twitter.com/fanazz/status... This quoted Tweet is unavailable. 20:10 07 Feb 21 Twitter for iPhone"

May be an image of 2 people, food and text that says "Khairulaming @khairulaming 49m Replyingto @khairulaming in 2017, spent two months utk develop sambal king. setiap hari balik dari office aku pegi beli cili kat supermarket, balik rumah and try masak. lepas dah develop resepi, aku try jual 200 botol my fb page. ini video promo: fb.watch/3vyNV7GzLu/ 58 200 Khairulaming @khairulaming 49m alhamdulillah video tu viral and smua sold out. tp disaster. the first batch we sold dalam botol plastic. semua pecah sbb aku tak tahu method utk preserve sambal. we had to refund all 200 bottles and aku murung kaw2 time tu sbb dh kecewakan pelanggan ↑743 222"

May be a Twitter screenshot of 3 people

May be a Twitter screenshot of 3 people

May be a Twitter screenshot of 3 people and text

May be a Twitter screenshot of 2 people and text

May be a Twitter screenshot of 2 people and text that says "Khairulaming @khairulaming 51m bila sambal nyet sold out laju, ramai tnya kenapa tak cepat2 expand. the reason is aku dh pernah gagal dlu sbb laju sgt expand. i learned my essons and this time im taking it one step at a time 2 69 528 Khairulaming @khairulaming 51m i hope this explanation will give you a better understanding about sambal nyet. ini bukan sambal oem yg sub kat mana2 company. spent my own savings and tears for the past 4 years to create it 8 173 888"

Sumber :