Panas !!! Netizen beri gelaran ‘BApa PerUtusan Khas (BAPUK)’ kepada Muhyiddin

Panas !!! Netizen beri gelaran ‘BApa PerUtusan Khas (BAPUK)’ kepada Muhyiddin

Baru beberapa minit selepas Perdana Menteri membuat perutusan khasnya, pelbagai komen negatif diterima. Tidak seperti di awal-awal Muhyiddin dilantik, kali ini nampaknya kemarahan rakyat kepada Muhyiddin makin tinggi. Malah ada yang menggelarkan Muhyiddin sebagai BAPUK iaitu Bapa Perutusan Khas.

Keengganan Muhyiddin membuat sidang media seperti Menteri Kanan, Ismail Sabri dan juga Ketua Pengarah Kesihatan Dr Hisham membuatkan netizen berani menggelarkan gelaran itu kepada beliau.

Komen ini ditulis di ruangan komen status seorang wartawan veteran Syaril A. Kadir yang bosan dengan Perdana menteri yang asyik dengan perutusan tanpa ada sidang media.Beliau dengan nada kecewa menulis “TAK taulah kenapa PM kita ni tak nak ada soal jawab dari wartawan…asyik perutusan memanjang, komunikasi sehala je.”

“Kalau setakat perutusan biasa, boleh je bagi press statement/release. Itu dah mencukupi.
Cer tengok Pak Long Mail atau Dr. Hisham…steady je, tanyalah apapun.
Letih gini beb.”

Tidak cukup dengan itu, netizen turut memporsoalkan kebebasan Muhyiddin pergi ke Indonesia walaupun dalam tempoh PKP dan darurat. Selepas tular berita Muhyiddin pergi ke Indonesia, satu hashtag #muhyiddinout menjadi trending di twitter. –TML